Банско ще почиства България

Банско - "Призоваваме ви да се включите в инициативата както в Банско, така и в останалите населени места на общината, за да живеем всички в една по-чиста и приветлива община".

Банско да изчистим България Да изчистим България за един ден © скрииншот: Selo-Banya.com

Община Банско призова всички граждани да се включат в кампанията “Да изчистим България за един ден” на 12 май тази събота, съобщи говорителя на общинската администрация в курортния град. Местата в Банско обозначени за почистване са определени в района на ул.”Явор”, на вила „Кукуряк” и жп-линията от Супермаркет “Валан” до Гробищния парк по посока град Разлог, село Баня и гр.Гоце Делчев.

Заявки за участие може да направите на тел. 0886 31 31 90 за гр. Банско. На доброволците ще бъдат предоставени помощни средства и техника за извозване на отпадъците до депо в м. “СЕДРЪЧ”, град Разлог.

По инициатива на bTV на 9 април 2011 г. започна най-мащабната кампания за почистване на страната ни от нерегламентирани сметища и разхвърляните навсякъде боклуци. Акцията започна от София, като постепенно започна да обхваща цялата страна без изключение. Живеем на прекрасна планета, но я унищожаваме всеки ден, като зхвърляме отпадъци навсякъде в населените места, горите, реките, моретата и океаните.

Повечето хора смятат, че могат да изхвърлят боклука си навсякъде, защото фирмите по чистота ще се погрижат за събирането му, но така обаче планетата, на която всички ние живеем бавно се превръща в едно огромно и опасно сметище.

Банско - Да изчистим България за един ден

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Най-четени:

Валутни курсове

  • 1.95583