Нови 4.4 млн. лв. за МБАЛ Разлог

Кметът на Разлог Красимир Герчев подписа договор за сериозна безвъзмездна помощ на Общинска болница Разлог

 

24 Декември, 2011 - Банско новини

Кметът на Разлог Красимир Герчев, в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и здравния министър Стефан Константинов, подписа договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 4 455 685 лева.

 

болница разлог получава безвъзмездна помощ Болницата в Разлог отново получава средства © снимка: Selo-Banya.com

Преди няколко дни в известната Гранитна зала на Министерски съвет, кмета на Община Разлог Красимир Герчев в присъствието на Министър-председателя Бойко Борисов, Министър Лиляна Павлова, Министър Стефан Константинов, Ръководителят на ОПРР Деница Николова подписа договор за нов проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на стойност 4 455 685,42 лв., които са предвидени за обновяване на МБАЛ Разлог.

  Популярни заглавия

Водосвет в МБАЛ Разлог
МОСВ критикува общ. кметове
Геотермална централа в Баня

Какво представлява този проект

Проектът, "Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване възможностите за долекуване и продължително лечение в МБАЛ-Разлог", е по Оперативна програма "Регионално развитие". Ще бъде извършен сериозен ремонт и реконструкция на голяма част от болничното заведение, ще се достави високотехнологично оборудване.

"Този проект означава успешно финализиране на етапа на отстояване статута на МБАЛ Разлог. Винаги съм заявявал, че болницата за мен и за ръководството на Община Разлог е стратегически обект, за който ние ще се борим да остане на картата на здравеопазването на България. И ние успяхме да работим и в посока за повишаване на качеството на услугите и качеството на лечебното заведение въобще. Много сериозно работихме МБАЛ Разлог да бъде припозната в Министерството на регионалното развитие и Министерството на здравеопазването и бъде включена в Оперативната програма за регионално развитие за целево финансиране на малките общински болници", според думите на кмета Красимир Герчев.

МБАЛ Разлог е една от 11-те в цялата страна, в която ще влезе сериозен финансов ресурс в размер на 4,4 млн. лв, като голяма част от тези средства са предназначени за медицинско оборудване – апаратура и техника от най-висок клас, а другата – за приспособяване на помещения за модерната техника, достъпна среда и мерки за енергийна ефективност. Чрез проекта МБАЛ Разлог ще има има сериозна стабилизационна апаратура, която не е сменяна, откакто е пусната болницата.

Ще има компютърен томограф, нов скенер с изключително висока разделителна способност, нов комбиниран дигитален апарат, компактен преносим рентгенов апарат, който ще прави снимки на място във всяко отделение за тежко болни и за спешни случай, нова ехографска система, също ще се изгради отделение за долекуване, което е абсолютно ценно за общинската болница. На последващ етап на обновяване ще се обърне внимание на физиотерапията, също ще се подменят асансьорите, ще се монтира рампа на отделението по хемодиализа в болницата.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Полезни връзки: Ски в Банско | Заведения в Банско | Съоръжения за ски в Банско

Валутни курсове

  • 1.95583