Банско е евтиния зимен курорт за Англични според в.Струма

Ски курортът Банско ще е най-евтин в Европа за Англичните през предстоящия зимен сезон 2012-2013г., съобщава вестник Струма. Търсенето на ски ваканции от британците бавно намалява в последните години, тъй като високите цени за една седмица каране по склоновете на планините отблъскват туристите.

Последно обновена: 28 Октомври, 2012, Новини село Баня

 

Dry Slope писта Бъндеришка поляна Dry Slope писта в Банско © снимка: Selo-Banya.com

Ски курортът Банско ще е най-евтин в Европа за Англичните през предстоящия зимен сезон 2012-2013г., съобщава вестник Струма като се позовава на информация за цените от британския сайт Cheapflights.co.uk.

Едноседмична ски ваканция, включваща наемане на ски учител и уроци, ще излезе на жителите на Острова 252 паунда, посочва изданието, цитирано от БГНЕС. Данните показват, че британците, които изберат да прекарат ски ваканцията си в страни от еврозоната, ще получат с 6.6% повече за парите си, докато тези, които се насочат към България, ще имат увеличение със 7.5% на сумата в български лева, която могат да получат, спрямо същия период на миналата година ... виж още

 

Община Банско и известни бизнесмени обсъдиха привличането на гръцки туристи

В Банско се проведе среща организирана по проект 'Интегриране на гръцко-българския туристически продукт' по програма за европейско териториално сътрудничество, Гърция – България 2007–2013 година. В тях се включиха над 25 човека, отговорни за развитието на туризма в региона. На работната среща присъстваха кмета на Банско заедно с представители на Община Банско, както и представители на туристическите организации, на местния бизнес ... виж още

 

Dry Slope - Лятна писта на Бъндеришка поляна

Същевремено стана ясно, че Банско ще става дестинация за ски туризъм и през летнив сезон. В зимния курорт бе завършена най-голямата Dry Slope зона в Източна Европа. Тя е изградена на Бъндеришка поляна, горната спирка на кабинковия лифт. Съоръжението, което е дело на немска компания, ще се използва както за обучение, така и състезания, съобщиха от ски зона Банско. През следващия летен сезон на 2013 г. гостите на зимния курорт ще могат да карат ски и сноуборд дори и през най-горещите летни месеци. Любителите на зимните спортове ще могат да използват кабинковия лифт, транспортна лента, по която се изкачват до върха на изкуствената писта.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583