Референдум

Selo-Banya.com От днес граждански инициативен комитет от село Баня започна да събира подписи за референдум срещу изграждането на ново регионално депо Разлог, което ще бъде разположено в землището на село Баня.

Референдум сметище Баня Разлог снимки боклук

© Снимки: Selo-Banya.com

Ще има ли ново сметище в село Баня

Гражданският инициативен комитет е разположил два пункта за събиране на подписи от граждани, жители на село Баня, които са "за" референдум, против ново сметище. Единият пункт е базиран точно в центъра на Баня, до сградата на Кметство Баня, а вторият пункт е на кръговото кръстовище до училището.

 

Въпрос на референдума

Съгласни ли сте да бъде изградено "Регионално депо за битови отпадъци и предприятие за предварително третиране на отпадъци" в землището на село Баня?

 

Мотиви на предложението за местен референдум

Несъвместимост на инвестиционното предложение за изграждане на "Регионално депо-гр. Разлог и предприятие за предварително третиране на отпадъци" с особеностите на климата, релефа и природните богатства на с. Баня; непосредствената близост с река "Драглишка" (водите й се вливат в река Исток, а от там в река Места); увреждане на инвестиционния интерес и туристическия бизнес в с. Баня.

Против изграждане на ново сметище

Подписи референдум депо Баня РазлогИнициативен комитет на граждани от село Баня се се сформира преди няколко месеца и се бори активно срещу изграждането на ново сметище в селото. Първоначално бяха проведени две събрания на граждани в читалище "Просвета", след което се сформира инициативният комитет и събранията прераснаха в активни митинги на открито, които призоваваха гражданите да се мобилизират и да се обявят срещу новото сметище, наречено модерно Депо за битови отпадъци. 

 

 

  Снимки от протест срещу сметището
  Протестен митинг, проведен на 18.06.2011, село Баня

 

 

  2 лв/кв.м. земя в Баня
  Как се сдобива с имот на цена 2 лв/кв.м. в курортно селище

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583