Разлог си има Нов Стар кмет

Красимир Герчев ще продължава да ръководи Община Разлог и през следващите 4 години

 

24 Октомври, 2011, 03:55 ч

Въпреки очакванията за оспорвана битка за кметския стол в общината, избирателите от гр.Разлог и околните селища отново и убедително избраха за свой управител досегашният кмет Красимир Герчев. Честито на победителя, казаха негови почитатели в свои публикации във Фейсбук. 

 

Снимка Красимир Герчев кмет Разлог © снимка: интернет, скрииншот: Selo-Banya.com

Според последните неофициални и непотвърдени данни победител в битката за кметското кресло на община Разлог се очертава досегашният кмет Красимир Герчев. Информацията е от неформален източник. Очакваме официалните резултати за Разлог да ни съобщят от ОИК. За сега няма данни за сериозни нарушения на изборните правила, освен прозрачните бюлетини на СДС, за които беше подаден сигнал в централата на Избирателната Комисия още на 20 0ктомври.

В Закона е посочено, че хартията, с която се гласува за изборите е не по малко от 120 грама на квадратен милиметър и отпечатаните бюлетини са точно с тази плътност. Каквато хартия има с такъв грамаж от 120 грама е толкова прозрачна, колкото навсякъде утвърден съответния стандарт.

Членове на ЦИК, които не са от квотата на управляващите, кометираха неофициално, че проблемът идва от дебелината на хартията. “Заради това, че е полукартон, отбелязването с Х много ясно си личи и е ясно за кой номер от първите три е дал вота си гласоподателят, това може да представлява сериозен проблем”, допълниха членове на комисията. За доказателство, че бюлетините за вота са прозрачни, Мартин Димитров от СДС представи протокол № 33 от заседание на ОИК Разлог от 20.10.2011 г., под който са се подписали всички 15 членове на комисията. Всички те са единодушни, че бюлетините са прозрачни, включително в частта, на която следва да бъдат положени задължителните печати на секционната избирателна комисия.

Този и някои други гафове предстои да се разглеждат, но това не означава, че вотът в Разлог няма да е валиден. Ако се докаже, че прозрачната бюлетина на СДС е нарушаване на закона за изборите и това е допринесло за повлияване на вота на избирателите, то тогава има вероятност вотът в Разлог и някои други градове да бъде касиран и проведен наново. До тогава обаче важи процентното съотношение към момента, което е в полза на кандидата от ГЕРБ - Красимир Герчев.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583