Създават обща туристическа марка 'Пирин'

Разлог, Банско и Кресна кандидатстват за създаване на обща туристическа марка 'Пирин'

 

25 Ноември, 2011

Трите общини ще кандидатстват за финансиране на дейности за реклама на региона и популяризирането му като дестинация. Цел на проекта също така е представяне на природни, културни, спортни и други предимства на района за туристите.

 

Банско Разлог туристическа марка Пирин Създават единна туристическа марка Пирин © снимка: Selo-Banya.com

 

Трите общини Банско, Разлог и Кресна се обединиха за създаването на обща туристическа марка 'Пирин'. Ръководствата им се договориха да кандидатстват по схема за безвъзмездна финансова помощ 'Подкрепа за регионалния туристически маркетинг и маркетинг на дестинациите' Основната цел е да стане факт въпросната туристическа марка. Тя ще обедини в един атрактивен, конкурентен и привлекателен туристически продукт възможностите за отдих и туризъм в общините в подножието на Пирин планина.Трите общини ще кандидатства.

На срещата кметът на Банско Георги Икономов участва заедно със заместника си в ресор туризъм Сашка Въчкова, като днес бяха приети предложенията на общината домакин – Разлог, за създаване на пътна карта за конкретни дейности, които трябва да бъдат изпълнени до крайния срок 15 март 2012 г. Те включват и провеждане на обществено обсъждане, на което да се вземе предвид и позицията на хотелиерите, ресторантьорите и жителите на общините.

Ще се представят природни, културни, спортни и всякакви други предимства на района за туристите. Финансовата рамка е в границите от 200 000 до 500 000 лева. Водеща община в проекта ще е Банско, а партньори са й Разлог и Кресна. Кметовете имат идея да се направи пътна карта за конкретни дейности, които трябва да бъдат изпълнени до крайния срок 15 март 2012 година. Те включват и провеждане на обществено обсъждане, на което да се вземе предвид и позицията на хотелиерите, ресторантьорите и жителите на общините. Със спечелването на този проект ще има средства за рекламиране и популяризиране на всички обекти в сферата на туризма в трите общини.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583