Разлог, 19.09.2011

Засегнати собственици на отчуждени имоти в село Баня, разказаха пред екипа на Selo-Banya.com как техните земи в м.Кривосер са отчуждени от Община Разлог за построяване на новото сметище - Регионално депо за битови отпадъци, но въпреки това те все още не са получили определените като обезщетение суми, заради политическите игри на някои господа.

 

Общински съвет Разлог заседание решения

Последно заседание за този мандат

На 19 Септември в Разлог се проведе последната за този мандат сесия на общинския съвет, на която бяха приети всичките 11 предложения, внесени за разглеждане. Заседанието беше 41-во по реда си и последно за настоящите членове. На него присъстваха 16 от общо 21 общински съветници, които бяха поздравени от председателя Радко Тумбев, който им благодари за професионализма, с който са се отнесли за 4-те години съвместна работа. В рамките на този период са разгледани 779 предложения, като 60% от тях са приети с пълно мнозинство, а 40 % с мнозинство над ½ от гласуването. За спомен д-р Тумбев подари на всички общински съветници плакети с изписани на тях годините на 4-годишния мандат.

Жители на Баня - Използват ни за предизборна война

Потърпевши жители на Баня споделиха поредното си разочарование от управляващите, като се заканиха, че ще освиркат и провалят всички предизборни събрания в селото, защото настоящи и кандидат кметове използват ситуацията, за да създават целенасочени настроения и компромати едни, срещу други.

Засегнатите споделиха:

"Предстедателят на Общински съвет гр.Разлог Радко Тумбев отново показа нелоялни трикове и номера на последното за този мандат заседание на общинските съветници. На миналото заседание през м.Юли предложението на Кмета на община Разлог Красимир Герчев за актуализиране на завишеният бюджет за изплащане на обезщетенията на собствениците на отчуждени земи в Баня, категорично беше отхвърлено от сините и червените съветници, които бяха против това да се изплатят парите на хората. Ние потърпевшите направихме няколко неофициални срещи лично с Председателя на Общински съвет Разлог - Радко Тумбев. Същият беше убедителен и категоричен, че казуса ще бъде включен за повторно разглеждане и подкрепен за положителен вот лично от него и други влиятелни съветници, с които той има близки отношения".

Радко Тумбев и сие ни излъгаха иронично

"В разговорите ни с Председателя Радко Тумбев, той беше категоричен, че ние нямаме вина и на следващото заседание на съветниците той ще се застъпи за нас, като вкара актуализирането на завишеният бюджет за гласуване, дори ни гарантира, че той ще бъде одобрен. Същите тези господа, които уж ни увериха, че ще защитят интересите ни най-иронично се подиграха с нас. Останахме с убеждението, че се опитват да хвърлят вината върху политически партии опоненти, като с това целят да спечелят предизборни суперлативи."

"Същите тези господа за пореден път доказаха, че изобщо не мислят за жителите на село Баня и така беше и преди две години, когато те бяха против отпускането на бюджет за канализация в селото. Колко много други знайни и незнайни ходове в ущърб на Баня са предприемали – един Господ знае. По този начин те проявиха безразличието и неуважението си към нас хората - избиратели, на които след няколко седмици ще обясняват на разни предизборни митинги колко ги е грижа за Баня. Не стига, че взимат смешно евтина Земя за 2лв/кв.м. в Баня, но на това отгоре не искат да ни я изплатят".

"Що се отнася до кандидатурата на Г-н Радко Тумбев за Кмет на Община Разлог в предстоящите избори – то тя е нелепа и смешна, тази личност просто трябва да си събере парцалките и да напусне политическата сцена завинаги, тъй като неговите сладки мандати изтекоха, а той е напълно изчерпан политик, без какъвто и да е надежден потенциал", казаха още ядосаните граждани.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583