Благоевград, 17.09.2011, Радко Александров

Интернет измамите се увеличават

Selo-banya.com - Интернет измамите станаха ежедневие и в България през последните няколко години. Случаите на измамени по интернет значително нарастват, като измамниците стават все по-изобретателни, дори вече се представят от името на известни банки в Европа и целият свят.

 

Интернет измами кражба пари компютри

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как благоевградчанка се прости с 3 200 лв и лаптоп

Млада жена от Благоевград е подала жалба в Първо Районно управление на МВР в града, че се запознала с мъж по интернет, който я измамил с обещание да я уреди да започне работа в склад на фирма, която биланегова. Потърпевшата жителка на Благоевград предала на "фирмаджията" сумата от 3 200 лв., а също и лаптоп компютър, което щяло да и гарантира, че ще започне работа на желана позиция. След получаване на парите и компютъра мъжът изчезнал.

След успешната намеса, обаче полицаи от Благоевград разобличиха интернет измамника. Той е 45-годишен гражданин на град София, с криминално досие, осъждан, регистриран за множество тежки умишлени престъпления. Измамникът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 211 вр. чл. 209 от НК, информираха от Областната полицейска дирекция и по случая е образувано досъдебно производство.

Извършителят на престъпното деяние е задържан с 72 часа с прокурорско постановление.

 

Още интересни теми

Заплахи и уволнения решават изборният вот в Разлог
Лош банков кредит! Кои са лоши кредити ?
Facebook сканира вашето лице
Протестен митинг в село Баня против ново сметище!

 

  Мото събор Предел 2011
  Той вече се утвърди като едно от най-големите събития

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583