22.06.2011

Израелските туристи набързо станаха фактор за планинските ни и балнео курорти, твърдят хотелиери и туроператори. За пръв път се забеляза масово присъствие на семейства с по няколко деца и групи младежи. България печели привърженици от Израел най-вече с атрактивните си цени и донякъде със задоволителното качество, което може да се намери на някои места.

Израел България флаг знаме почивка

Мощен Израелски туроператор обикаля Баня и Банско

 

Израел туроператор почивка България резервации Баня

Първите туристи от Израел започнаха да идват в България преди няколко години и една от причините бяха възможностите за залагане в казината. Често посещавана дестинация по тази причина е морския курорт Златни пясъци. Не случайно има целогодишни полети от Израел до Варна. По-късно обаче, когато известна израелска посредническа компания в сферата на туризма разрови различни части на страната ни, нейните агенти откриха Велико Търново и Банско. При посещенията на първите израелски групи в Банско преди 2 години те случайно научават за Баня и поръчват допитване до български партньори в бранша научи Selo-Banya.com. Възможностите за съчетание между почивка на море и почивка на планина с балнео процедури с минерална вода заинтригуват пресметливите евреи, които веднага са предприели преговори за изгодни оферти за почивка на израелски туристи в Пиринско.

Хотел в Баня очаква първата израелска група през Юли

Достоверен източник предаде за Selo-Banya.com, че за тази година има сключени договори с един хотел в Баня и още четири в Банско, където израелски туристи ще завършват 10 дневните си почивки в България. Между 5 и 7 дни известните с търговската си дарба евреи ще почиват на нашето Черноморие, след което ще бъдат придвижвани към Пиринско, където ще довършват почивките си. Вероятно най-посещаван ще е хотел Best Western Florimont Hotel в Банско, заради казиното си. Израелците обичат да залагат на хазарт и това ще бъде едно от заниманията им в известния ски курорт. Водят се преговори с БДЖ в цялата верига да се включи и известната теснолинейка Септември - Добринище с атракционното си влакче, но още няма резултат от договарянето. Виж хотели в Баня

Велико Търново - старата столица на Българската държава

Туристическите оператори са проявили интерес към старата столица, която е задължителна двудневна дестинация в маршрутите за израелски групи в страната. 126 000 израелски туристи са посетили България през 2010 г. Те са с 30 % повече спрямо предходната година. 38 000 от тях са гостували във Велико Търново, което бележи ръст от 22 на сто. В момента Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов" подготвя новия си туристически каталог за тази година. Той ще е с изцяло нова визия и ще бъде издаден на български, руски, английски, немски, испански, френски, румънски и сръбски език. Заради завишения интерес към Велико Търново на туристическия пазар в Израел, за първи път каталогът ще бъде издаден и на иврит.

На международна борса, която се проведе от 8 до 9 февруари в Тел Авив, България бе представена с информационен щанд, организиран от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. В най-голямата туристическа борса в Източно средиземноморския регион тази година участваха над 300 изложители от 35 страни. България е презентирана като целогодишна туристическа дестинация. По време на изложението София и Велико Търново са представени и пред 40 синдикални организации в Израел, които традиционно организират най-големите групови посещения в чужбина.

Какво търсят израелските туристи

 

Туристите от Израел имат специфични изисквания, казват опитни хотелиери. Техният принцип е, че търсят качествена почивка, луксозни хотели, добра храна, забавления (може и шумни) и всичко това за най-добрата цена. Хотелиер от Созопол каза, че ако имат избор между много евтина оферта, но с компромисно качество и по-скъпа оферта, но при гарантиран комфорт, те няма да рискуват и да приемат първата. Ако този тип гости останат доволни, ще се върнат отново. Ако се разочароват, България бързо ще отпадне от туристическата карта на израелците. Още повече че в момента борбата за тяхното внимание не е малка. Не само България, но и други страни искат да влязат в ролята на алтернатива на турските курорти.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583