Радко Александров, Баня, 28.08.2011

Доброволци помагат на училището в Баня

Днес екъпът на Selo-Banya.com посети училище "Св. Паисий Хилендарски" в Баня, за кратък репортаж и да провери колко хора са се отзовали на Facebook призива на сдружение "Разум" гр.Разлог, за полагане на безвъзмездна помош за боядисването на оградата на учебното заведение. За мое учудване отзовалите се да помогнат бяха изненадващо малко.

 

Училище Паисий Хилендарски Баня снимки

© Снимка: Selo-Banya.com

Да си призная стана ми безкрайно неудобно и срамно, като видях, че присъстващите млади доброволци бяха главно от гр.Разлог, с малки изключения. Очаквах преобладаващо участие на хора от Баня, но се оказа, че съм сгрешил в прогнозата си.

Боядисване оградата на ОУ "Св.Паисий Хилендарски"

Боядисване оградата на ОУ "Св.Паисий Хилендарски беше призивът за обществено събитие на Facebook страницата на младежите от сдружение "Разум" в гр.Разлог, които са научили за организирането на трудов ден в неделя 28 август, от директора на училището в Баня Г-н Борислав Груев. Въпреки потвърждението на 115 души в страницата на сдружението, че "може би ще присъстват" на събитието, пристигналите доброволци на уреченият ден и час бяха едва около 20-на и то предимно от Разлог.

 

Училище Паисий Хилендарски Баня снимки

© Снимка: Selo-Banya.com

Училище Паисий Хилендарски Баня Разлог

© Снимка: Selo-Banya.com

Училище Паисий Хилендарски Баня Разлог

© Снимка: Selo-Banya.com

В кратко интервю Директорът Г-н Груев сподели за Selo-Banya.com, че не е очаквал дори и толкова участници да се включат, тъй като за мероприятието не е била направена кой знае каква подготовка и освен Facebook самоинициативата на разложкото сдружение не е организирано никакво друго публично разгласяване, чрез медия или разпространяване на флаери. Борислав Груев каза още, че идеята за предварителна реклама и гласност е добра и следващият път ще се предприемат такива за привличането на повече участници в помощ на обществени прояви, с цел подпомагане на подобни мероприятия.

Борислав Груев директор училище Баня

"Днешният неделен трудов ден беше инициатива на всички колеги учители от учебното ни заведение, които с удоволствие приеха идеята заедно да боядисаме оградата на училището, която не е виждала боя може би от 1989 г. и наистина беше в окаяно състояне", каза Г-н Груев. "Освен това решихме да извършим и някои други дейности по почистване на двора и тревните площи, складови и сервизни помещения в училището ни. Искам чрез вашата медия да изкажа специални благодарности към целия колектив на ОУ "Св.Паисий Хилендарски" и всички отзовали се доброволци за оказаната помощ", каза още директора.

Училището се промени към добро през последните години

Г-н Груев не пропусна възможността в интервюто пред Selo-Banya.com да се похвали с последната придобивка на основното училище в Баня - нова опция към отоплителната система на сградата, а именно възможността да се отоплява изцяло от топлата минерална вода от изворите в Баня. "По този начин ще спестим значителна сума от бюджета си, която може да бъде оползотворена за други подобрения, необходимо оборудване или пособия за децата", каза още доволният директор.

 

Училище Паисий Хилендарски Баня Разлог

© Снимка: Selo-Banya.com

Училище Паисий Хилендарски Баня Разлог

© Снимка: Selo-Banya.com

Училище Паисий Хилендарски Баня Разлог

© Снимка: Selo-Banya.com

"Аз и целият колектив от колеги много се гордеем, че за последните няколко години успяхме да променим тотално училището си и създадохме прекрасни условия за нормално и комфортно присъствие на децата тук, условия за един ефективен учебен процес, подплатен с нови кабинети и техническо оборудване. Успяхме умело да използваме всички европейски програми за обновяване на обзавеждането и усъвършенстване на учебният процес, чрез интериорни и екстериорни обновления на сградата, модерно оборудвани компютърни кабинети, системи за сигурност и много други. Искам да се похваля още, че следващата ни голяма цел да възстановим действието на училищната столова скоро ще бъде факт. Това безспорно ще облекчи доста родители, а децата ще се чувстват по-комфортно да се хранят тук, защото при целодневен учебен процес няма да се налага малките ученици да се прибират в къщи на обяд, а ще получават прясна и топла храна само на 20 м. от класната си стая. Това освен приятно ще бъде и по-безопасно за децата, защото няма да се налага да тичат по улиците, за да се прибират в къщи за бърз обяд и след това обратно тичане към училище.

 

  Геотермална централа в Баня - локално отопление
  Баня ще се превърне в СПА перлата на региона, според кмета на Разлог

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583