17.06.2011

Директорът на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", село Баня - Борислав Груев на скромна церемония в сградата на училището днес раздаде свидетелствата на осмокласниците от випуск 1996 година, в присъствието на класният ръководител Гергана Граматикова, децата и техни родители.

 

Снимка училище село Баня Св. Паисий Хилендарски

 

Свидетелствата за 8-ми клас се раздават вече в присъствието на Директор, Учител и родител

Борислав Груев директор училище Баня

За Selo-Banya.com, Директорът на училището в Баня - Борислав Груев каза, че според нова заповед на Министъра на образованието свидетелствата на завършващите осмокласници трябва да бъдат раздадени срещу личен подпис на титуляра, в присъствието на класен ръководител и поне един от родителите на ученика. Тази мярка е наложена заради многото докладвани случай за учители от средни училища, които причакват завършващите пред учебните заведения и се опитват целенасочено да ги агитират с изгодни предложения за продължаване на образованието им след 8-ми клас. Има случаи учители емисари да склоняват деца да дадат дипломите си веднага след получаването им, защото имало много наплив за определена специалност и имало веровтност да не могат да се вредят, ги убеждавали пишман емисарите. В последните няколко години това стана редовна практика на учебните заведения за средно образование, които се надпреварват за ученици, тъй като завършващите са все по-малко със всяка измината година, поради демографския срив в България през последните две десетилетия. Децата са малко и не достигат за запълване на всички класове и запланувани специалности, което води до премахването на някои от тях и съкращения на учители от средните училища.

Как децата от Баня получиха свидетелствата си

Свидетелство 8-ми клас личен подпис

Представител на Selo-Banya.com присъства на церемонията по връчването на свидетелства, която се проведе в една от класните стаи без много официалности. Лично Директорът Борислав Груев извикваше всеки осмокласник отпред да получи своите документи, а именно: Свидетелство за успешно завършен осми клас и служебна характеристика с оценки за поведението, социални умения и участие на ученика в училищния живот. С няколко добри думи и пожелания към всеки един ученик лично Г-н Борислав Груев връчваше документите, след което децата се насочваха към класната си ръководителка Г-жа Гергана Граматикова да им честити успешното завършване и да се подпишат, че са получили свидетелството си.

 

Борислав Груев Гергана Граматикова учители Баня

Церемонията не продължи дълго, но беше изпълнен с много искрени чувства и емоции. Директорът изказа благодарности към всички деца, на всеослушание заяви колко се гордее с тях и каза още ... "Вие бяхте едни от най-добрите ни ученици и с тъга се разделяме с вас. Не забравяйте първото си училище и винаги може да разчитате на нашето приятелство и помощ, защото вие ще си останете нашите любими ученици завинаги. За нас беше удоволствие да 'работим' с вас, през всичките тези осем години. Пожелавам ви безаварийно плаване в океана на живота" ....

Класната учителка Гергана Граматикова се разплака от вълнение

 

Снимки Баня училище свидетелства 8-ми клас

След речта си, Директора Г-н Борислав Груев се обърна към класната ръководителка на завършващите за последни наставления и съвет към любимите си ученици. Г-жа Граматикова изказа благодарности и най-добри пожелания към "своите" деца, но не можа да сдържи емоциите си и съвсем искрено се разплака, което предизвика много вълнение сред присъстващите. Учителката гордо каза, че никога не е имала такъв добър клас не само като личности на деца, но и като ученици с много добър успех. Тя подчерта колко се радва, че нейните възпитаници са приключили годината, без да има нито един ученик с успех по-нисък от "Добър", което е похвално за общият труд, който са положили самите деца и целият учителски колектив на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" ... "Аз се гордея с вас", бяха последните думи към децата, които каза Г-жа Граматикова на изпроводяк.

 

Пожелания от нашият екип

Нашият екип също отправя своите пожелания към завършилите осмокласници. Всичко, което им желаем е: здраве, защото е важно, щастие, защото е необходимо, любов, защото тя ще спаси света, упоритост, за да преследват мечтите си, търпение, за да ги постигнат и смелост, за да ги отстояват докрай!

За страниците на Selo-Banya.com, статията бе написана от Радко Александров

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583