Български, гръцки и румънски полицаи ще охраняват Банско

За осигуряването на добър обществен ред, безопасност и сигурност за жителите и туристите в Банско, пристига подкрепление от гръцки и румънски полицаи

 

9 Декември, 2011

Над 40 000 души ще гледат на живо стартовете от Световна купа по ски алпийски дисциплини през февруари в Банско. За да предотвратят набезите на гастролиращи обирджии, извършващи кражби от хотелски стаи, за първи път от този сезон в Банско ще има командировани и цивилни оперативни работници

 

102 рождение никола вапцаров банско музей Ски патрули с гръцки и румънски полицаи в Банско © снимка: Selo-Banya.com

Банско новини Преди два дни на заседание на местния парламент в курортната община съветниците приеха единодушно плана за работа по посрещане на туристи и гости по време на двата старта от световната купа по ски, посрещането на принца на Монако Алберт и всички предстоящи спортни прояви в Банско. Над 40 000 души се очаква да наблюдават на живо стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини през месец февруари в на писта 'Бъндерица' в ски курорта.

 

  Популярни заглавия

Икономов забрани строителството
Туристическа марка 'Пирин'
Булевард на елхите в гр.Разлог

Осигуряване на по-добър обществен ред

За осигуряване на по-добър обществен ред и безопасност, и за да бъде Банско по-сигурно място за пристигащите туристи и местни жители, МВР допълнително ще командирова повече български полицаи. Допълнително от това ще пристигнат доста гръцки и румънски полицаи в т.ч. криминалисти, като от тях ще се включат и в ски патрулите на пистите. Всичко това е с цел да се предотвратят набезите на джебчии и гастролиращи обирджии, извършващи кражби от хотелски стаи и домове.

И през този зимен сезон в Банско ще има открита телефонна линия, предназначена за гражданите на Великобритания, които ще могат да ползват лицензирани преводачи и пряка връзка с посолството на Великобритания у нас. Доказано ефективна се оказа съвместната работа на гръцките и българските полицаи в Банско през миналия сезон. Доказателството е, че гръцките туристи показват необходимият респект и същевременно получават нужната защита при пребиваването си в курорта.

 

Тази година повече от 40 хиляди души ще наблюдават на живо най-големите ски звезди в Банско

За подготовката на четирите трасетата ще се грижат над 300 души, за първи път ще помагат и 40 души от алпийския батальон към Министерството на отбраната. Най-добрите 100 състезатели в света ще се съберат у нас за голямото шоу. На 18-19 февруари 2012 годинаще се проведе гигантският слалом и слаломаза мъже, а на и 25–26 февруари са спускането и супергигантският слалом при жените.

„Престиж е да имаме тези 4 старта, имаме два при мъжете и два при жените, това е голяма отговорност. Трябва с обединени усилия да покажем на света, че България ще се справи отлично. Мисля, че ще успеем да осигурим финансирането и максимално добри условия. Пожелавам успех на федерацията”, заяви министърът на спорта Свилен Нейков на пресконференцията.

„Състезанията в Банско са един от най-добре продаваните продукти. Световна купа по ски е едно от най-гледаните събития наравно с Шампионската лига. Отговорност е да организираш събитие, което се гледа от 200 милиона души”, с гордост сподели председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Кметът на Банско Георги Икономов също гледа към събитието с огромна доза оптимизъм. „Голяма чест е за държавата и нашата община. Община Банско вече има достатъчно опит в провеждането на такива събития. Ангажираме се с финансирането и организирането на престоя на състезателите и туристите, ще има над 50 полицаи, които ще охраняват”, обясни градоначалникът.

Акценти: ски, ски писта, световна купа по ски, ски патрули банско, банско новини, туристи в банско, бъндерица, томба, шилигарника

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583