Община Банско прие официално новия си кмет

Новият кмет на Банско Георги Икономов положи клетва, Владимир Колчагов е новият-стар председател на ОбС Банско

 

8 Ноември, 2011

На 7 ноември 2011 г. се проведе първото заседание на новият Общински съвет в Банско, на което новоизбраният кмет Георги Икономов се закле официално да служи за интересите на хората.

 

Георги Икономов Банско общински съвет Георги Икономов даде клетва в Банско © снимка: интернет, скрииншот: Selo-Banya.com

Новият кмет на Банско Георги Икономов, който убедително спечели балотажа на 30 Октомври положи клетва и встъпи в длъжност официално, местният Общински Съвет си избра нов-стар председател Владимир Колчагов. Първата сесия, която трябваше да се води от най-възрастния общински съветник в Банско протече необикновено, след като Александър Краваров си направи отвод от водене на заседанието на местния парламент като най-възрастен общински съветник. Той предаде щафетата на Елена Янчовичина, общински съветник от ВМРО-БНД.

Съветниците в Банско избраха 3-членна комисия по избор на председател на ОбС. Номинирани за парламентарен шеф бяха досегашният председател на ОбС Владимир Колчагов от ГЕРБ и досегашният заместник кмет по строителната дейност Лазар Захов от Синята коалиция. След проведеното тайно гласуване за председател бе избран Владимир Колчагов. Кандидатурата му бе подкрепена и от Сдружение "Бъдеще за Банско".

Областният управител Костадин Хаджигаев и заместникът му Бисер Михайлов присъстваха на първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Банско и на полагането на официална клетва на новоизбрания кмет на общината Георги Икономов. Клетва положиха и кметовете на кметство Добринище Китан Галчев и на село Филипово Ариф Моллов.

 

Още по темата избори:

» Георги Икономов е новият кмет на Банско

» Балотаж 2011 Избори за Кмет и Президент

» Росен Плевнелиев е новият президент на България

» Николай Драговчев е новият кмет на село Баня

» Банско: Краваров и Икономов на балотажен дуел

» Разлог си има нов кмет - победа за Герчев

» Новите кметове в Община Разлог - изборния ден накратко

 

  Красимир Герчев и общинските съветници се заклеха в Разлог
  Д-р Мария Копанарова е новият председател на Общинския съвет град разлог

  Банско откри Skill Dirt Bike Park писта за колоездене
  Александър Краваров имаше честта да открие новият модерен спортен комплекс

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583