Радко Александров, Баня, 02.09.2011

Бойко Борисов на посещение в Разлог и Баня

Премиерът Бойко Борисов даде старт на строителството на ЛОТ 22 А, ремонт на пътя Юндола - Якоруда - Разлог и отсечката Разлог - Гоце Делчев - Садово

Г-н Бойко Борисов присъства официално за първа копка и даде старт на реконструкцията на пътен участък Разлог - Якоруда - Юндола. Церемонията се състоя на символичната за село Баня местност "Баненска буна", разклона за с.Добърско, Белица и Велинград. Екъпът на Selo-Banya.com проследи събитието, на което присъстваха много граждани от Баня, Разлог и региона, известни политици от местното управление и гости от гр.Гоце Делчев

 

Бойко Борисов Баня път Белово

© Снимка: Selo-Banya.com

 

  Геотермална централа в Баня - локално отопление
  Баня ще се превърне в СПА перлата на региона, според кмета на Разлог

Росен Плевнелиев

Този пътен участък е много важен за регона Разлог - Банско

Министър Росен Плевнелиев се похвали: "74 нови пътни участъци се откриват за последната една година. Обещахме да направим три, а в момента работим по шест магистрали, работим усилено по проекти от Брюксел и правим всичко възможно, за да подобрим максимално бързо всички главни участъци от националната пътна мрежа, които са от голямо значение за гражданите, туризма и бизнеса в България. Автомагистрала "Струма" тръгва от 1 октомври. Тя ще започне от Долна Диканя и ще стигне до Дупница. На 1 ноември ще започне строителството на магистралата от гръцката граница насам – от Кулата до Сандански. Срокът за изпълнение и на двете отсечки е 25 месеца. Когато в най-дългата криза нямаме милиардите, които са имали предишните правителства, ние строим тези пътища и се справяме отлично", каза министър Плевнелиев.

Бойко Борисов

Само класни пътища ще привлекат чужди инвестиции и туристи

Както всеки друг път, когато открива нов пътен участък или прави първа копка за такъв, българският премиер Бойко Борисов не пропуска да изтъкне, че .. "Само построяването на нови и класни пътища ще стимулира чужди инвеститори и туристи да проявяват повече интерес към България и условията за бизнес и туризъм у нас. Осигурихме финансирането от Европа и даваме ход на реконструкцията на този участък от републиканската пътна мрежа през прохода Юндола, който е много важен за ски курорта Банско и целият регион на Разложка котловина. Този участък също е много важен за всички населени места по неговата дължина, защото ще създаде по-добри условия за пътуване и бизнес в региона.

 

Бойко Борисов първа копка село Баня

© Снимка: Selo-Banya.com

Разлог Юндола нов асфалтов път

© Снимка: Selo-Banya.com

Росен Плевнелиев Бойко Борисов Баня

© Снимка: Selo-Banya.com

След церемонията в Баня премиерът Борисов замина за Разлог, за да "отреже" официално лентата на новата пътна отсечка, реновирания булевард на изхода на Разлог за Благоевград.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583