Световни спортни агенции потвърждават, че Банско взима отменените стартове при мъжете през идната Световна купа по ски през 2012. По този начин Банско влезе в топ 5 на световните ски курорти, които ще са домакин на два старта за Световната купа при мъжете и жените през сезон 2011-2012. Привличането на стартове при мъжете и жените в един сезон е невероятен успех за България и Банско.

 

Банско световна купа ски 2012

Банско с два световни старта през 2012

Това се разбра още по време на календарната конференция на Международната федерация по ски (ФИС) в Порторож (Словения), но вчера някои световни спортни агенции отново го припомниха. Последната инспекция на рейсдиректорите на ФИС и срещата им на държавно ниво с министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков по-рано тази година, също са оказали влияние за взимане на решението, припомнят медиите. Банско бе предпочетен пред още няколко курорта, като достойно се нареди до Вал д'Изер (Франция), Лейк Луис (Канада), Гармиш-Партенкирхен (Германия) и Сочи (Русия), които също ще са домакини на по два старта при мъжете и жените през 2012 г. Най-сериозния конкурент на българския топ курорт беше испанския зимен център La Molina. Отличната организация на ски стартовете при мъжете в Банско тази зима и силната подкрепа, която държавата оказва на състезанията за Световната купа са наклони везните в полза на България.

Пампорово също получи доверие

Невероятният отзквук в спортните и туристически коментари по света от стартовете за световната купа в Банско през 2011 г. и наблюдаването от над 200 млн. зрители по цял свят, направи вече България доста предпочитана ски туристическа дестинация. Това пролича и от отношение на ФИС към страната ни пролича и от даването на домакинство на Пампорово на слаломите за европейската купа за мъже на 12-13 февруари 2012 г.

"След като във ФИС ни вярват, че може да реализираме такива проекти значи сме на прав път. Това неминуемо ще се отрази и и на интереса към ските в България", заяви президентът на федерацията ни по ски Цеко Минев."

  Банско откри Skill Dirt Bike Park писта за колоездене
  Александър Краваров имаше честта да открие новият модерен спортен комплекс

  Състезание по ориентиране в Банско
  Община Банско и Българската федерация по ориентиране

  Expendables 2 - Банско се превръща в Холивуд
  Банско очаква най-големите филмови звезди през Ноември

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583