Истински екшън се разигра в Банско

В Банско се проведоха снимките на популярния филмов екшън 'The Expendables 2'

 

29 Октомври, 2011

Вчера и онзиден в Банско бяха затворени за движение няколко улици в старинната част на града, заради филмовите снимки. Екипът на продукцията бе разположил десетки фургони и каравани, които се ползваха за гримьорни, гардеробни и съблекални. Над 30 тира с техника и сценично оборудване бяха на разположение на актьорите, съобщават от пресцентъра на община Банско.

 

Expendables 2 снимат Банско филм © снимка: Община Банско, скрииншот: Selo-Banya.com

Най-големите екшън звезди за всички времена предизвикаха невероятна еуфория в Банско. Хората обикаляха около забранените участъци с надежда да зърнат любимците си поне за миг. “Чувството е невероятно. По цял ден бяхме с тези известни хора, които даже не сме и мечтали да видим на живо, но ето те бяха тук, а ние играхме заедно с тях. Никой от присъстващите не искаше снимките да приключат, за да можем да се насладим на любимите си актьори по–дълго време”, разказва очевидец, имал възможността да участва във филма като статист.

За снимачните два дни в курортния град пристигнаха холивудските звезди Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Тери Крюз, Ранди Кютюр и японката Ю Нан. Те се гониха, стреляха, трещяха с военна техника и правиха всичко останало, което се полага на героите им. Снимките се състояха в старинния квартал на Банско, а десетки местни жители бяха статисти във филма. Режисьор на хитовия екшън е известният Саймън Уест, а продукцията е една от най – мащабните, правени някога в България.

Макар напоследък да свързваме The Expendables 2 предимно с изявите на звездите от каста извън снимачната площадка, то поводът да се завърнем към нея определено не е особено приятен.

Един каскадьор загина, а друг е тежко ранен след взрив по време на реализацията на втората част на мащабната холивудска продукция. По информация на БНР, трагедията се е случила при заснемането на сцена с гумена лодка в язовир "Огняново" край Елин Пелин. При една от каскадите става взрив, в който двама китайски каскадьори пострадват тежко и въпреки усилията на медиците, единият от тях не успява да бъде спасен. По случая вече има образувано досъдебно производство.

От екипа на The Expendables 2 почти веднага излязоха с коментар, в който разкриват допълнителни подробности около случилото се. "Инцидентът е станал с втория снимачен екип при снимките на язовир 'Огняново' в югозападната част на България. По това време първият снимачен екип е бил на терен в Банско, който се намира на 2,5 часа път от язовира", разкриват те в специално изявление.

  Банско откри Skill Dirt Bike Park писта за колоездене
  Александър Краваров имаше честта да открие новият модерен спортен комплекс

  Състезание по ориентиране в Банско
  Община Банско и Българската федерация по ориентиране

  Банско с два световни старта през 2012
  Банско взима отменените стартове през идната Световна купа по ски

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583