Откриха ски сезона в Банско

Зимният сезон в Банско бе официално открит на 17 декември 2011 - присъстваха Три ски легенди и Стоичков

 

18 Декември, 2011 - Банско новини

В Банско официално бе открит новия ски сезон. Стартът бе даден със спускането на Марк Жирардели, Михаел Валхофер и Петър Попангелов

 

банско Марк Жирардели Михаел Валхофер Попангелов Легенди в ските откриха зимния сезон в Банско © снимка: Selo-Banya.com

Освен петкратният носител на световната купа Марк Жирардели, световният шампион по спускане Валдхофер и най-големият български скиор-алпиец Петър Попангелов, на Бъндеришка поляна присъстваха и спортният министър Свилен Нейков, мегазвездата на българския футбол и носител на Златната топка Христо Стоичков, председателят на Федерацията по ски Цеко Минев и новоизбраният кмет на Банско Георги Икономов.

  Популярни заглавия

Чужди полицаи охраняват Банско
Икономов забрани строителството
Туристическа марка 'Пирин'

Откриването на сезона в Банско започна с играта “Победи шампионите”. Те се състезаваха с любители на ските по добре подготвено трасе на писта "Алберто Томба". Надпреварата се проведе по два критерия- най - късо време за спускане и най- висока развита скорост, а най-добрите получиха невероятни награди от организаторите. След изключително оспорваната игра бе направено и традиционното демонстрационно спускане на звездите по пистата, с което бе дадено началото на ски сезона.

Официалният старт на сезон 2011-2012 бе обявен от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, кмета на общината Георги Икономов, председателят на БФС Цеко Минев, специалния гост Христо Стоичков и легендите в ските Михаел Валхофер, Марк Жирардели и Петър Попангелов. В обръщението си към присъстващите Георги Икономов каза, че и през този сезон Банско ще посрещне гостите си така, че се чувстват като у дома си. Всички си пожелаха много сняг и успешен сезон, а за доброто настроение се погрижиха Део и звездите от Х-Factor.

Атракция на тазгодишното откриване на сезона бе и играта "Ловци на съкровища". За участие се бяха записали около 900 души, които търсиха в снега много награди, най-голямата от които „Ауди А1”. Останалите награди, скрити в 33 ковчежета на площ от 1 дка бяха пакети за почивки, вечеря в механа, уикенд за двама в хотел в Банско, сушен бански бут и бански суджук. Студеното време не попречи откриването на сезона да премине с много приятни емоции и изненади. Вечерта, празнична заря огря небето над Банско, a в бар “Happy end” се състоя и партито, съпътстващо откриването на сезона. Огромна торта бе разрязана от официалните гости на мероприятието, а изпълненията на френската група Сен Тропе заредиха присъстващите с енергия и добро настроение.

След ски майсторите пистата опитаха и любители, ски учители, гости на града, като сред тях имаше и няколко гърци, които изминаха състоянието за повече от 5 минути, но за сметка на това пък без да паднат. Последни се спуснаха децата скиори на „Юлен”, които носеха транспарант с надпис „Банско – зимна столица на Балканите”. На традиционната пресконференция всички похвалиха условията за ски в Банско, особено факта, че има готови 6 писти. Всички си пожелаха най-вече сняг и успешна организация на четирите старта от Световната купа през февруари. На събитието стана ясно още, че наполовина банскалията Марк Жирардели пуска на пазара вино с неговото име. То е произведено в една от нашите водещи винарски изби. Вино "Марк Жирардели" е купаж от световноизвестния сорт Сира и български Рубин, преплетени в уникален купаж от реколта 2010. След официалното откриване и пресконференцията, над Бъндеришка поляна заваля дъжд. Така ски сезон 2012 тръгна по вода.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Полезни връзки: Ски в Банско | Заведения в Банско | Съоръжения за ски в Банско

Валутни курсове

  • 1.95583