Банско, 14.09.2011, Радко Александров

Колоездачен парк Skill Dirt Bike Park Bansko

На 11 Септември 2011 г., кметът на Банско Александър Краваров имаше честта да открие новият модерен спортен комплекс - колоездачен парк в Банско 'Skill Dirt Bike Park'. Това е първото трасе за байкъри в ски перлата на балканите и предизвика огромен обществен интерес. Съоръжението се изгради с помощта на фирмата DRAG Bicycles и община Банско, а също в подготовката на пистата в планинския курорт се включиха и ентусиазирани доброволци от цялата страна.

 

Банско парк колоездене снимки галерия

© Снимки: Selo-Banya.com

По идея на Джеймс Хюз от Великобритания

Идеята за байк центъра е на англичанина Джеймс Хюз (James Hughes), който от доста години живее в Банско за постоянно. Според Джеймс Хюз този все по-популярен вид колоездене възпитава много ценни качества в децата. "Това беше моя мечта, коятo вече е реалност. Идеята е този малък парк да бъде първата стъпка за един огромен проект за всички видове спорт - алпинизъм, колоездене и катерене. Надявам се в бъдеще време да реализираме и други проекти, a община Банско да продължава да ни помага и занапред", каза още Г-н Хюз. Популярният Диди Шнайдер (Diddy Schneider) пък беше пряк консултант по изграждането, който оказа пълно съдействие на общината. Диди е изградил над 90 % от добрите паркове за байкъри в Европа и извън старият континент.

 

Паркът за колоездене в Банско

Хубавото на байк паркът е, че е свободен за достъп за всички любители на колоезденето и ще работи целогодишно. Работи се по организацията и провеждането на няколко състезания, а също така и начално обучение за всички желаещи да практикуват този вид спорт. "Очакваме банскалии да подкрепят инициативата ни и да станат едни от най-добрите байкъри, както са и едни от най-добрите скиори", каза изпълнителният директор на DRAG Bicycles Драгомир Кузов.

"Огромен интерес най-вече проявяват особено млади колоездачи. Това е един сериозен тласък към развитието на този все по-популярен вид колоездене, а идеята е да развием парка в Банско до най-големия на Балканите, за да могат да идват участници не само от България, но и от други страни", каза кметът на Банско Александър Краваров.

 

  Мото събор Предел 2011
  Той вече се утвърди като едно от най-големите събития

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583