Ски сезон Банско 2011-2012 е на прага

Официалното откриване на зимния туристически сезон в Банско ще се проведе на 17 декември

 

16 Ноември, 2011

Акционерът 'ЮЛЕН' АД, гр.Банско съобщи за медиите, че новият зимен сезон ще бъде официално открит на 17 декември в присъствието на известни политици, спортисти и представители на бизнес средите от туристическия бранш.

 

Банско откриване зимен сезон ски Откриване на зимния сезон в Банско © снимка: Selo-Banya.com

Дори да липсва достатъчно сняг в Банско ще дадат старт на новия ски сезон на 17 декември. Иначе още от 1 декември лифтовете и съоръженията, на които вече е направена профилактика ще бъдат готови да обслужват най-ентусиазираните скиори. Готови за сезона са всички ски училища в ски курорта. Инсталациите за изкуствен сняг са също готови и в случай на липса на сняг, те ще осигуряват необходимата снежна покривка, стига температурите да са под нулата. За тази година студентите ще са едни от първите, които ще направят първите спускания по пистите за 8 декември. Хотелиерите в курорта Банско ще посрещнат близо 10 000 бъдещи висшисти за студентския празник. Това ще бъде нещо като генерална репетиция за хората от туристическия бизнес, преди официалното откриване на зимния сезон 2011-2012.

Всичко е готово за стартирането на новия зимен сезон, пистите са почти обработени и добре осигурени. В местността Палашица, която е известна като най-опасният от падане на лавини район и се намира извън територията на скизоната, е монтирана модерна инсталация за дистанционно контролирано сваляне на лавини. Изграждането й е станало с разрешение на МОСВ (Министерството на околната среда и водите) и струва стотици хиляди левове, което пък ще подсигури концесионера на ски зона Банско за бъдещи инциденти с лавини. За откриването на сезона на 17 декември са подготвени изненади за всички гости. Традиционното спускане по агресивната писта "Томба" ще направят настоящи и бивши звезди на белия спорт.

Банско домакин на Европейско по биатлон през 2013

Вече тече подготовката за Европейското първенство по биатлон, което ще се проведе в Банско през 2013 година. От Федерацията съобщиха, че първите инспекции са минали. Предстоят рутинни срещи за обсъждане на подготовката и организацията, тъй като необходимите средства не са малко и трябва да се планират предварително.

За сега единствен проблем в Банско са вакс кабините. Ето защо е необходимо по усилено търсене на спонсори на състезанието. Подобрения и ремонти ще бъдат направени също в зоната на стрелбището и помещението за допинг тестове. На пресконференцията, която се проведе през Юли т.г. Българската федерация по биатлон и "Техем" Германия подписаха нов договор за спонсорство. Това е 11-та поредна година, в която германската компания ще подкрепя българския биатлон.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583