Забрана за всякакви строителни работи в Банско

Кметът на Банско Георги Икономов издаде заповед за забрана на строителните дейности по време на ски сезона в курорта

 

05 Декември, 2011

Кметът Георги Икономов издаде специална заповед за временна забрана за всякакви външни строителни работи на всички строежи по улиците в Банско.

 

кмет Банско забрана строителство ски сезон 2012 Кметът на Банско забрани строителството © снимка: Selo-Banya.com

Заповед № 09-345/02.12.2011 г., издадена от настоящия кмет на ски курорт Банско - Георги Икономов, на основание на чл.44, ал.2 от ЗМСМА, временно забранява извършването на всякакви строително-монтажни дейности на открито за периода 07.12.2011 г. до 31.03.2012 г.

"Това се налага поради започващия на 17 декември официален старт на зимния туристически сезон в Банско", каза кметът Икономов.

Забранено по време на активния сезон ще бъде и разкопаването на улици, тротоари и общински площи в курортния град. В срок до сряда незавършените строежи следва да се обезопасят, а строителните отпадъци около тях да се почистят.

Всичко е готово за стартирането на новия зимен сезон, пистите са почти обработени и добре осигурени. В местността Палашица, която е известна като най-опасният от падане на лавини район и се намира извън територията на скизоната, е монтирана модерна инсталация за дистанционно контролирано сваляне на лавини. Изграждането й е станало с разрешение на МОСВ (Министерството на околната среда и водите) и струва стотици хиляди левове, което пък ще подсигури концесионера на ски зона Банско за бъдещи инциденти с лавини. За откриването на сезона на 17 декември са подготвени изненади за всички гости. Традиционното спускане по агресивната писта "Томба" ще направят настоящи и бивши звезди на белия спорт.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583