Банско набира работна ръка за ски сезон 2011 - 2012

11 Октомври, 2011

Банско и Разлог търсят 5 хил. работници за новия зимен сезон, с предимство са владеещите руски, гръцки и румънски език, съобщава в.Струма, позовавайки се на информация от Агенцията по заетостта в Благоевград.

 

Обяви работа Банско Разлог Баня © снимка: интернет, Скрииншот: Selo-Banya.com

Както всяка година, така и тази ски център Банско се нуждае от солидно попълнение от сезонни работници. Това съобщава регионалното издание на вестник Струма, като се позовава на информация, предоставена от Агенцията по заетостта в Благоевград. В информацията се уточнява, че с предимство са квалифицирани кадри, владеещи чужди езици и по-специално гръцки, руски и румънски. Това е така, защото през последните няколко години интерес към зимната перла Банско проявяват все повече туристи от съседни на нас държави.

Местните хотели започнаха подготовката си за новия ски сезон още преди месец. Някои от тях бяха затворени до сега, тъй като икономическата криза ги принуждава да отварят врати само сезонно, поради намалената покупателна способност на кандидат туристите. Всички по-големи хотелски комплекси, заведения, механи и ресторанти в курортния град търсят рецепционисти, готвачи, сервитьори, масажисти, рехабилитатори и много др. "От Бюрата по труда са организирали специални борси, на които безработни хора се срещат директно с работодатели от туристическия бранш", съобщават още от агенцията.

На 15 ноември в Разлог Агенцията по заетостта организира първата трудова борса за набиране на квалифицирани и ниско квалифицирани кадри, които ще кандидатстват за обявените свободни позиции в хотелите в Банско, Разлог и Баня.

Станислава Поповска - Директор на Агенцията по заетостта в Благоевград съобщава още: "Ще бъдат поканени работодатели, които ще обявят в сферата на туризма работни места, както и безработни, търсещи работа лица, които желаят да започнат на желана от тях позиция."

Почти всички собственици на хотели в Банско, Баня и Разлог осигуряват основните битови нужди като безплатни храна, нощувка, униформи, пране и др. Най-много са пришълците в зимния курорт от Русе, Плевен и Пловдив. От морските курорти също тръгва преселение на персонал, след като там сезонът приключи.

 

gead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583