Атанас Камбитов спря обществена поръчка

Новият кмет на Благоевград Атанас Камбитов спря първата обществена поръчка за 1.5 млн. лв.

 

17 Ноември, 2011

Благоевград: Новият кмет на Благоевград Атанас Камбитов спря първата обществена поръчка, която е за възстановяване и ремонт на тротоарните настилки по уличната мрежа на общината, на обща стойност 1.5 млн. лв.

 

Атанас Камбитов кмет Благоевград снимка Атанас Камбитов новият кмет на Благоевград © скрииншот: Selo-Banya.com

 

Новият кмет на Благоевград Атанас Камбитов спря първата обществена поръчка, става въпрос за възстановяване и ремонт на тротоарните настилки по уличната мрежа на общината. Това е малка обществена поръчка, която обаче е с продължителност на договора 5 години, и си става голяма обществена поръчка за около 1,5 млн. лв., затова реших да огледам добре нещата, каза кмета, избран от втория тур на балотажа в областния град.

Според Камбитов има много несъответствия, които трябва да се отстранят, а личното му мнение е, че определящи трябва да са цената и качеството на извършените строителномонтажни работи. Малките обществени поръчки се възлагат, без да се публикува специално обявление, което е задължително при големите поръчки.

На кмета е дадено право да изпрати покани до три избрани от него фирми и тази, която предложи най-добрата оферта, подписва договора. Поради тази причина много често около малките обществени поръчки съществуват съмниня за непрозрачност и договорки. На първата си официална пресконференция Камбитов съобщи, че преди дни е имал среща с премиера Бойко Борисов, за да го информира за проектите, които е поел ангажимент в предизборната си програма да реализира в Благоевград.

В средата на тази седмица предстои среща с военния министър Аню Ангелов, за да се договорят условията за преотстъпване терена на бившата казарма в Благоевград на общината. Камбитов обеща в програмата си там да се изгради експо и бизнес център. От вчера е подписана заповедта за освобождаването на директора на дирекция "Административно, правно и информационно обслужване" Любен Милев, на негово място все още няма назначен друг шеф, съобщи кметът.

 

Атанас Камбитов биография

Атанас Камбитов е роден на 30 април 1967 година в Благоевград. Завършва медицина, има диплома и за магистър по „Стопанско управление". През 90-те започва да развива собствен бизнес и се занимава с това в продължение на 12 години. Бил е управител на "Камбитов и син" ЕООД и "Лес инвест" ООД. През 2007 година става общински съветник от ГЕРБ в Благоевград.

На парламентарния вот през 2009 година е избран за депутат от ГЕРБ. Член е на комисията по земеделие и гори. Сред внесените от него законопроекти, за законопроектите за изменение и допълнение на закона за лова и опазване на дивеча, за изменение и допълнение на закона за общинските бюджети, за изменение и допълнение на Конституцията, проект на Изборния кодекс.

През 2011 година е кандидат-кмет в Благоевград, издигнат е от ГЕРБ. След първи тур на местните избори на 23 октомври 2011 година отива на балотаж с кандидата на БСП Емил Костадинов. Атанас Камбитов печели балотажа с 60.18% (18 709 гласа) срещу Емил Костадинов от левицата - с 39.82% (12 377 гласа) и става кмет на Благоевград.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583